...MaLZeMe...
500gr beyaz peynir
5 - 6 adet kuru sogan
1 demet
maydanoz
1 demet nane
1 tatli kasigi yogurt
1 adet yumurta
cörek otu
susam
zeytinyagi
...HaMuRu iCiN...1 su bardagi süt
1 yemek
kasigi maya
cok az seker
un
...YaPiLiSi...1 su bardagi
süte su ilave edilerek isitilir.... 1 yemek kasigina biraz seker ve süt ilave
edilerek karistirilir.... Tepsiye yayilan un ölcü alinir ve kaba aktarilir.... Una süt
ve mayali karisim eklenerek hamur yumusak bir kivama gelene kadar yogrulur,
kabarmasi icin yarim saat dinlendirilir.
5-6 adet kuru sogan kücük kücük
dogranir ve kavrulur.... 1 demet maydanoz ve 1 demet nane kücük kücük dogranir....
Kavrulan soganlara ufalanan yarim kg beyaz peynir ve dogranan yesillikler ilave
edilerek iyice harmanlanir....
Tepsi iyice yaglandiktan sonra hamur bir kerede,
tepsiye yayilir.... ic harc hamurun ortasina dökülür, hamur malzemeleri kapatacak
seklide etrafindan ortasina dogru kapatilir.... Sisen hamurun üzerine bastirilarak,
havasi indirilir ve tepsinin boyutuna göre büyütülerek tepsiye yayilir. 1 tatli
kasigi yogurtla bir yumurta karistirilir ve peynirli pidenin üzerine sürülür....
Pisirilmeden enlemesine boylamasina kare kare kesilen peynirli pidenin üzerine
son olarak cörek otu ve susam serpistirilir ve Peynirli pide önce 180 derecede isitilmis firinda
30 dakika pisirilir....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder