5 Ekim 2011 Çarşamba

PeYNiRLi PiDe


...MaLZeMe...
500gr beyaz peynir
5 - 6 adet kuru sogan
1 demet maydanoz
1 demet nane
1 tatli kasigi yogurt
1 adet yumurta
cörek otu
susam
zeytinyagi

...HaMuRu iCiN...1 su bardagi süt
1 yemek kasigi maya
cok az seker
un
...YaPiLiSi...1 su bardagi süte su ilave edilerek isitilir.... 1 yemek kasigina biraz seker ve süt ilave edilerek karistirilir.... Tepsiye yayilan un ölcü alinir ve kaba aktarilir.... Una süt ve mayali karisim eklenerek hamur yumusak bir kivama gelene kadar yogrulur, kabarmasi icin yarim saat dinlendirilir.

 5-6 adet kuru sogan kücük kücük dogranir ve kavrulur.... 1 demet maydanoz ve 1 demet nane kücük kücük dogranir.... Kavrulan soganlara ufalanan yarim kg beyaz peynir ve dogranan yesillikler ilave edilerek iyice harmanlanir....

 Tepsi iyice yaglandiktan sonra hamur bir kerede, tepsiye yayilir.... ic harc hamurun ortasina dökülür, hamur malzemeleri kapatacak seklide etrafindan ortasina dogru kapatilir.... Sisen hamurun üzerine bastirilarak, havasi indirilir ve tepsinin boyutuna göre büyütülerek tepsiye yayilir. 1 tatli kasigi yogurtla bir yumurta karistirilir ve peynirli pidenin üzerine sürülür.... Pisirilmeden enlemesine boylamasina kare kare kesilen peynirli pidenin üzerine son olarak cörek otu ve susam serpistirilir ve Peynirli pide önce 180 derecede isitilmis firinda  30 dakika pisirilir....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder