...MaLZeMe...
1kg badem ici
500gr sivi yag
1 yemek kasigi
tereyagi
...HaMuR iCiN...
2 adet yumurta
1 yemek
kasigi yogurt
1 cay bardagi sivi yag
karbonat
un
...HaMuRu aCMaK iCiN...
½ paket nisasta
un
...SeRBeTi iCiN...1kg toz seker
4 bardak su
yarim cay bardagi limon
suyu
...YaPiLiSi...1 kg badem ici rondoda iyice cekilir....
Hamuru icin 2 adet yumurta, 1 yemek kasigi yogurt, 1 cay bardagi sivi yag, biraz
karbonat, biraz tuz ve alabildigi kadar un iyice yogrulur.... Ne sert ne de cok
yumusak bir kivama sahip olan hamur dinlendirilir....
Hamuru acmak icin 2 ölcü un
ve ½ paket nisasta karistirilir.... Hamurdan kücük bir parca koparilarak minik
bezeler elde edilir.... Bezeler un ve nisasta karisimiyla incecik ve tepsi
büyüklügünde acilir.... ilk iki kat üst üste konur ve bademleri dösenir.... Her katin
arasina badem dösenecek olan baklavanin her 4. katina eritilen tereyagi ve sivi
yag gezdirilir.... Bütün acilan yufkalara ayni islem uygulanir...
Son iki katin
arasina badem ilave edilmeyen Bademli Baklava ilk önce dörde ardindan da her
ücgen parcasi ikiye kesilir.... Her parca düz bir sekilde tekrar kesilir ve son
olarak caprazlamasina kesilerek kücük yildizlar olusturulur...
Serbet icin 1kg
sekere 4 bardak su eklenir.... Kaynayan serbete sekerlenmemesi icin yarim cay
bardagi limon uyu ilave edilir.... Pisirilen baklavaya sogutulan serbeti dökülür...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder