5 Ekim 2011 Çarşamba

BaDeMLi BaKLaVa


...MaLZeMe...
 1kg badem ici
500gr sivi yag
 1 yemek kasigi tereyagi

...HaMuR iCiN...
2 adet yumurta
1 yemek kasigi yogurt
1 cay bardagi sivi yag
 karbonat
un
...HaMuRu aCMaK iCiN...
½ paket nisasta
un

...SeRBeTi iCiN...1kg toz seker
4 bardak su
yarim cay bardagi limon suyu


...YaPiLiSi...1 kg badem ici rondoda iyice cekilir....

Hamuru icin 2 adet yumurta, 1 yemek kasigi yogurt, 1 cay bardagi sivi yag, biraz karbonat, biraz tuz ve alabildigi kadar un iyice yogrulur.... Ne sert ne de cok yumusak bir kivama sahip olan hamur dinlendirilir....

 Hamuru acmak icin 2 ölcü un ve ½ paket nisasta karistirilir.... Hamurdan kücük bir parca koparilarak minik bezeler elde edilir.... Bezeler un ve nisasta karisimiyla incecik ve tepsi büyüklügünde acilir.... ilk iki kat üst üste konur ve bademleri dösenir.... Her katin arasina badem dösenecek olan baklavanin her 4. katina eritilen tereyagi ve sivi yag gezdirilir.... Bütün acilan yufkalara ayni islem uygulanir...
Son iki katin arasina badem ilave edilmeyen Bademli Baklava ilk önce dörde ardindan da her ücgen parcasi ikiye kesilir.... Her parca düz bir sekilde tekrar kesilir ve son olarak caprazlamasina kesilerek kücük yildizlar olusturulur...

 Serbet icin 1kg sekere 4 bardak su eklenir.... Kaynayan serbete sekerlenmemesi icin yarim cay bardagi limon uyu ilave edilir.... Pisirilen baklavaya sogutulan serbeti dökülür...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder