1 Ekim 2011 Cumartesi

DüGü KöFTeSi CoRBaSi


...MaLZeMe...
...KöFTe iCiN...
2 Su bardagi dügü yada köftelik ince bulgur
2 Yemek kasigi un
1 Yemek kasigi domates salcasi
1 Adet yumurta
Karabiber... Tuz
...CoRBa iCiN...
1 Adet kuru sogan
1.5 Yemek kasigi domates salcasi
3 yemek kasigi tereyagi
6 Su bardagi et suyu
2 adet yumurta
...YaPiLiSi...
2 su bardagi dügü ya da köftelik ince bulgur, 2 yemek kasigi un, 1 yemek kasigi domates salcasi, 1 adet yumurta, 1 cay kasigi karabiber ve tuz bir kaba alinir.... Azar azar su eklenerek kulak memesi kivaminda bir hamur olana kadar yogrulur.... Yogrulan harc nohut büyüklügünde minik köfteler olacak sekilde yuvarlanir.... Hazirlanan köfteler tuzlu suda 10 dakika haslanir.... Köfteler pisip suyun yüzeyine cikinca süzgecle suyu süzülür....
Ayri bir tencerede küp seklinde dogranmis 1 adet kuru sogan 3 yemek kasigi tereyaginda kavrulur.... Soganlar pembelestikten sonra 1.5 yemek kasigi domates salcasiyla birlikte kavurmaya devam edilir.... Kavrulan malzemelerin üzerine 6 su bardagi et suyu ilave edilerek kaynatilir.
Kaynayan suyun icine köfteler atilarak 8-10 dakika pisirilir.... Bir süre pistikten sonra hem lezzeti hem de kivami icin corbanin icine 2 yumurta kirilir ve dagilmasi icin sürekli karistirilir.... 5 dakika daha pistikten sonra corbamiz servise hazirdir.... Sarimsakli yogurtla servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder