1 Ekim 2011 Cumartesi

eLMaLi TaHiNLi BaKLaVa


...MaLZeMe...

1 Paket baklavalik hazir yufka
5 adet orta boy elma
1 su bardagi seker
1 su bardagi ceviz
1 cay kasigi tarcin
Yarim kase tahin
Zeytinyagi
Tereyagi

....YaPiLiSi...

5 adet orta boy elma kabuklariyla rendelenir.... Üzerine 1 su bardagi toz seker ilave edilerek orta ateste kendi suyunu cekinceye kadar pisirilir.... Pistikten sonra iyice sogumasi beklenir.... Soguduktan sonra üzerine 1 su bardagi ceviz ve 1 cay kasigi tarcin eklenir....

Yeteri kadar tereyagi ocakta eritilir.... Eritilen tereyagi soguduktan sonra baklavalik hazir yufkanin her yerini kaplayacak sekilde sürülür.... Üzerine bir kat daha yufka serilir.... (Bu asamada tekrar tereyagi sürülmez...!!!!) Hazirlanan elmali harc yufkanin karsilikli iki kösesini boydan boya kaplayacak sekilde ince bir serit halinde yerlestirilir.... Her iki uc ortada birlesecek sekilde rulo gibi kivrilir ve önceden ortadan ikiye bölünür daha sonrada da orta büyüklükte parcalar seklinde kesilir...

 Tahinli baklava icin yarim kase tahin yeteri kadar zeytinyagi ile inceltilerek akiskan bir kivama getirilir.... Yufkanin üzeri önce cok az tereyaği hemen ardindan da tahinli harcla kaplanir.... Üzerine bir kat yufka serildikten sonra tipki elmali baklava gibi kivrilarak kesilir.... Hazirlanan baklavalar tereyagi ile yaglanan tepsiye yerlestirilir.... iyi kizarmasi icin üzerlerine tekrar tereyagi sürülen baklavalar 170 derecelik firinda 20 - 25 dakika pisirilir....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder