...MaLZeMe...
1 Paket baklavalik hazir yufka
5 adet orta boy elma
1 su bardagi seker
1 su bardagi ceviz
1 cay kasigi tarcin
Yarim kase tahin
Zeytinyagi
Tereyagi
5 adet orta boy elma
1 su bardagi seker
1 su bardagi ceviz
1 cay kasigi tarcin
Yarim kase tahin
Zeytinyagi
Tereyagi
....YaPiLiSi...
5 adet orta boy elma kabuklariyla rendelenir.... Üzerine 1 su bardagi toz seker ilave edilerek orta ateste kendi suyunu cekinceye kadar pisirilir.... Pistikten sonra iyice sogumasi beklenir.... Soguduktan sonra üzerine 1 su bardagi ceviz ve 1 cay kasigi tarcin eklenir....
Yeteri kadar tereyagi ocakta eritilir.... Eritilen tereyagi
soguduktan sonra baklavalik hazir yufkanin her yerini kaplayacak sekilde
sürülür.... Üzerine bir kat daha yufka serilir.... (Bu asamada tekrar tereyagi
sürülmez...!!!!) Hazirlanan elmali harc yufkanin karsilikli iki kösesini boydan boya
kaplayacak sekilde ince bir serit halinde yerlestirilir.... Her iki uc ortada
birlesecek sekilde rulo gibi kivrilir ve önceden ortadan ikiye bölünür daha
sonrada da orta büyüklükte parcalar seklinde kesilir...
Tahinli baklava icin yarim
kase tahin yeteri kadar zeytinyagi ile inceltilerek akiskan bir kivama
getirilir.... Yufkanin üzeri önce cok az tereyaği hemen ardindan da tahinli harcla
kaplanir.... Üzerine bir kat yufka serildikten sonra tipki elmali baklava gibi
kivrilarak kesilir.... Hazirlanan baklavalar tereyagi ile yaglanan tepsiye
yerlestirilir.... iyi kizarmasi icin üzerlerine tekrar tereyagi sürülen baklavalar
170 derecelik firinda 20 - 25 dakika pisirilir....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder