27 Eylül 2011 Salı

MiSiR GeVReKLi DoNDuRMaLi PaSTa


6 KiSiLiK


...MaLZeMe...

1 fincan tereyagi
150 gr. bitter cikolata
4 corba kasigi tozseker
1 poset krem santi
1 su bardagi süt
500 gr. dondurma
200 gr. misir gevregi
1/2 kahve fincani kiyilmis findik
2 tatli kasigi kakao


...YaPiLiSi...

1. Tereyagini tavada kizdirip cikolatayi ilave edin. Hafif ateste 1 - 2 dakika pisirip atesi söndürün

2. Seker ve krem santiyi sütle cirpin. Cikolatali karisim soguyunca krem santiyi ekleyip karistirin.

3. hazirladiginiz malzemeye misir gevregini ilave edin. Karisimin yarisini kelepceli bir kaliba yayin. Üzerine dondurmayi döseyip karisimin diger yarisini üzerine yayip bastirin.

4. Pastayi derin dondurucuda dondurun. Servis yapmadan önce kakao tozu ve kiyilmis findik serpin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder