1 Eylül 2011 Perşembe

FaVa

6 KiSiLiK



MaLZeMe

Yarim kg kuru bakla
1 sogan
1 corba kasigi tozseker
3/4 su bardagi zeytinyagi
1 demet dereotu
1 limon suyu
tuz

YaPiLiSi

1. Baklayi aksamdan islatin... Suyunu süzüp yeniden yikayin... Soganin kabuklarini soyup ortadan ikiye kesin...

2. Bakla, tuz, seker, zeytinyagi ve sogani bir tencereye alip üzerine 2 -3 cm cikacak kadar su ekleyin. Önce harli sonra kisik ateste 1 - 1.5 saat baklalar tamamen yumusayana kadar pisirin... atesten alip ilininca tel süzgecten gecirin....

3. Favaya cok ince kiyilmis dereotu ilave edip karistirin ve servis tabagina alin... Dolapta en az 3 - 4 saat bekletip tamamen donunca dilimleyin... Servisten önce üzerine bol limon suyu ve sizma zeytinyagi gezdirin....

NoT: Favayi hazirlarken tel süzgec kullanin.... Haslanmis baklayi mikserden gecirirseniz gerekli kivami tutturamazsiniz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder