6 KiSiLiK
MaLZeMe
Yarim kg kuru bakla
1 sogan
1 corba kasigi tozseker
3/4 su bardagi zeytinyagi
1 demet dereotu
1 limon suyu
tuz
YaPiLiSi
1. Baklayi aksamdan islatin... Suyunu süzüp yeniden yikayin... Soganin kabuklarini soyup ortadan ikiye kesin...
2. Bakla, tuz, seker, zeytinyagi ve sogani bir tencereye alip üzerine 2 -3 cm cikacak kadar su ekleyin. Önce harli sonra kisik ateste 1 - 1.5 saat baklalar tamamen yumusayana kadar pisirin... atesten alip ilininca tel süzgecten gecirin....
3. Favaya cok ince kiyilmis dereotu ilave edip karistirin ve servis tabagina alin... Dolapta en az 3 - 4 saat bekletip tamamen donunca dilimleyin... Servisten önce üzerine bol limon suyu ve sizma zeytinyagi gezdirin....
NoT: Favayi hazirlarken tel süzgec kullanin.... Haslanmis baklayi mikserden gecirirseniz gerekli kivami tutturamazsiniz....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder