1 Eylül 2011 Perşembe

CiN SaLaTaSi

10 KiSiLiK


MaLZeMe

4 orta boy kabak
2 su bardagi su
3 kahve fincani pirinc
1 tatli kasigi pulbiber
Yarim demet taze sogan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 fincan siviyag
1 kg yogurt
4 dis sarimsak
1 domates
Tuz

YaPiLiSi

1. Kabaklari kaziyip yikayin... Rendelenin iri tarafi ile rendeleyin... 2 Su bardagi su ve tuz ekleyerek haslayip süzgece alin...

2. Pirinci az tuzlu su ile yumusayincaya kadar haslayip süzün... Haslanmis pirinci kabaklara ekleyin... Ince ince kiydiginiz dereotu, maydanoz ve taze sogani da ilave ederek karistirin...

3. Karisim soguyunca üzerine sarimsakli yogurt ekleyip yagda kizdirilmis kirmizi pulbiber gezdirin... Dereotu ve dilimlenmis domates ile süsleyip servis yapin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder